What is thirteen and nine tenths in expanded form
the faster cyclist's speed is 14mph
before i explain this, remember that distance=time*speed.
for now let's suppose the slower cyclist's speed is x mph, and the faster cyclist's speed is 2x mph, because he/she is going 2 times faster.
both cyclists have been biking for 4 hours, so to find the distance they both travelled in that time, we multiply each of their speeds by 4 (hrs).
so for the slower cyclist, it is x*4=4x miles
and for the faster cyclist, it is 2x*4=8x miles
they cyclists meet after the 4 hours, which means that if you add the distances they travelled in that 4 hours together, you will get 84 miles.
let's make an equation out of this: 4x+8x=84
now we solve for x:
now we know that x=7, so all we have to do is go back to the beginning, and remember when i said, we would suppose the slower cyclist's speed is x mph and the faster cyclist's speed is 2x mph? exactly. we plug 7 in for x and we get 7 mph for the slower cyclist's speed and 14 mph (7*2) for the faster cyclist's speed.
hope this made sense : )
hey there! for asking your question here on
for this sort of problem, we'll use the equation y = k/x, which is for inverse variations. first, we'll need to solve for k.
4 = k/12
k = 48
next, we'll need to plug k into our equation from the beginning, as well as 3 for x in order to solve for y.
y = 48/x
y = 48/3
y = 16
therefore, your answer is y = 16.
hope this : )
answer: b = 9
rearrange so we can subtract 16 by 7
16 - 7 = 9
substituting 9 for b and making sure it's correct.
16 - 9 = 7